YouTube

Domènec Balet té el seu propi canal de YouTube que va creixent amb el temps tant amb vídeos publicats com amb nombre de seguidors i de visualitzacions. Aquí hi ha un petit tast, però no deixis de visitar el Canal Oficial:

 https://www.youtube.com/channel/UCo7U87dTU8pEjp3ukAAbexA/videos

Videos de Domènec Balet

Domènec Balet i l'Auto Garage Términus - Va passar aquí! Betevé

El passat 30 de desembre de 2021 Betevé va realitzar un reportatge en el seu format habitual de 5 minuts on s'explica la història del mític concessionari Auto Garage Términus propietat dels fills del Domènec Balet i Nadal així com una breu explicació del Mestre D'obres.

La llegenda de l'edifici Alhambra de Barcelona - Betevé

Tota gran història ha de tenir una llegenda i aquesta és la de l'Edifici Alhambra de Barcelona, projectat el 1875 per Domènec Balet i Nadal.

Visita a l'Edifici Ahambra 

Els Grans Magatzems El Siglo - Va passar aquí! Betevé

Aquest reportatge de Betevé explica la història dels grans magatzems que van ser un projecte de Domènec Balet de 1881.

Història del Museu de Cera de Barcelona

Tant l'edifici del Museu de Cera de Barcelona com el Cafè del Bosc de les Fades son projectes del Domènec Balet y aquesta es la seva història.

Bar Copacabana - Escenari d'una pel·lícula

Aquesta es una  escena de la pel·lícula "Lejos de los árboles" on apareix l'antic Bar Copacabana que va ser un projecte de Domènec Balet de 1880.

El famós company de Domènec Balet

Rafael Guastavino Moreno "L'arquitecte de New York" i Domènec Balet Nadal van ser companys d'estudis i també feien pràctiques laborals a l'Estudi d'Arquitectura Granell i Robert de Barcelona.

Anys més tard Rafael Guastavino va ser convidat d'honor al Congrés Internacional d'Arquitectura que es va celebrar a l'Exposició Internacional de Chicago de 1893 i la seva fama va soposar que fos també elegit membre del jurat a la secció d'arquitectura de l'exposició on Domènec Balet va aconseguir medalla d'Or i que expliquem de forma més extensa a l'apartat Exposicions d'aquest web.

Aquest reportatge de La 2 de Televisió Espanyola, fa un recorregut per la vida d'aquest genial Arquitecte, que sens dubte podria ser algun dia una fantàstica pel·lícula de Hollywood.

Can Trincheria - La Casa Museu de la familia de la dona del Domènec Balet

Videos de Barcelona

El dia que Darwin va dividir l’Ateneu Barcelonès - Va passar aquí! Betevé

Domènec Balet va ser soci de l'Ateneu Barcelonès i en aquest vídeo s'explica part de la seva història i un esdeveniment molt interessant. Per més informació accedeix als apartats Exposicions i Vida d'aquesta web.

Els plans de Cerdà - Sense Ficció TV3

Creador de l'Eixample, Ildefons Cerdà va ser un revolucionari que va canviar Barcelona per sempre

Ildefons Cerdà va ser un gegant avançat al seu temps. Com Karl Marx i Charles Darwin, va buscar en la raó i la ciència la manera d'encarar els problemes propis de la fi de l'antic règim i l'inici de l'època moderna. Va formar part de la primera promoció d'enginyers de l'estat. Precursor de l'urbanisme, va tenir una visió i va dedicar la seva vida a fer-la realitat. Els seus plans encara avui ressonen arreu del món.


Oblidat i menystingut, les seves despulles van estar anys en una caixa, sota una taula de despatx. A Catalunya, el noucentisme, per afirmar-se, havia de renegar del passat. Han hagut de passar cent anys per recuperar-ne la figura i fer-se una idea de la influència del seu pensament i la seva obra.

En el documental, l'actor Francesc Orella emprèn una recerca per conèixer Ildefons Cerdà i poder interpretar-lo. De la mà de savis i experts, visita els llocs on va viure i treballar, i recorre Barcelona endinsant-se en diversos arxius per entendre el personatge, posar-se en la seva pell i donar-li vida.

A través de la ficció, els protagonistes d'aquesta història parlen. No només Ildefons Cerdà, també se sentirà la veu de Josep Bosch i Mustick, el seu sogre banquer que el va animar a deixar el cos d'enginyers per dedicar-se a fer l'Eixample de Barcelona; Miquel Garriga, arquitecte municipal i antagonista coetani de Cerdà, i Isabel Serra, dona treballadora i vídua d'un dels treballadors de l'Eixample a qui Cerdà va reconèixer en el seu testament. Tots ajuden a entendre com es vivia en la Barcelona del 1850.

En aquest viatge de descoberta, hi intervenen també Anna Chàvez, la investigadora que més ha treballat els arxius personals de Cerdà; Daniel Cortijo, un historiador que mostra la problemàtica de la Barcelona de fa 200 anys; Teresa Navas, professora d'urbanisme, que parla de la vessant acadèmica i política d'Ildefons Cerdà; l'enginyer Francesc Magrinyà, que descobreix les aportacions més rellevants de la seva obra, i l'arquitecte Vicente Guallart, que mostra l'abast real dels plans de Cerdà. 

Cròniques de Barcelona - La burgesia daurada. Més enllà del luxe - Betevé

En aquest video veurem con la nova burgesia de finals del segle XIX i els seus diners van fomentar el modernisme. Art i refinament que van conviure amb les fortes tensions socials que es gestaven a les fàbriques. 

Barcelona Secreta - Canal Historia

Poques ciutats d'Europa compten amb tants secrets en els seus carrers com Barcelona. Una ciutat on el passat va deixar ocults desenes de sorprenents enigmes, empremtes que avui ens permeten endinsar-nos en la seva història d'una forma fascinant. 

El periodista Lluís Permanyer, l'historiador Josep Martí i Bonet i l'escriptor Javier Coria ens descobriran llocs com, per exemple, l'església que guarda entre columnes i vidrieres una de les màquines més potents de món, un tron ​​medieval cobejat per Hitler o un passadís que guarda un dels grans secrets de la ciutat.

Passeig de Gràcia, l'escenari burgès - Sense Ficció TV3

Aquesta crònica de Lluís Permanyer recupera una època en què el passeig de Gràcia es va omplir de jardins, cafès, teatres de luxe i tota mena d'atraccions per a tots els públics.